torsdag 6 december 2012

Snart helg!

Torsdag igen och snart helg!

Igår hade vi en bra dag, grejade lite på fm när Leia var på dagis och sen tog jag en kaffe hos Ewa innan jag hämtade Leia. Hon hade bakat pepparkakor på dagis och haft mys i "julrummet"
Efter dagis var vi ute en liten stund och åkte pulka och sen gick vi in och värmde oss framför brasan.

Jag passade på att kolla på en hjärtoperation. Det var hjärtebarnsförbundet som hade länkat till den på fb. Tror att det var första gången det visas på tv.
I Oslo gjordes operationen och det var jättespännande, det enda som var lite läskigt var när dom sågade upp bröstkorgen och spände upp den, annars väldigt intressant.
Blev förvånad över hur lite blod det var, allt gjordes med elektriska saker så då brände dom blodkärlen samtidigt.
Detta var en man i 60 årsålder som "bara" hade en dålig klaff så det var inte så många fel som Noomi har.
Jag tror att dom sydde fast en gris eller kalvklaff i hans hjärta. Operationen tog 2 timmar så jag fick spola en hel del men såg det jag behövde och det som var mest intressant känns det som =)

Samtidigt knackade grannpojken på men det var precis innan maten så jag sa att Leia kommer sen när vi har ätit.
Så efter maten paltade hon på sig sina kläder och vandrade bort till grannhuset, men hon vände 3 gånger när hon kom till tomten och kom hem, men till slut kom barnen ut så då åkte dom pulka och busade =)
Kändes lite konstigt att släppa iväg henne, dels för att vägen går utanför men jag vet att hon inte går ut på den men är mest rädd för idioter som stannar..
Och sen kändes det konstigt att släppa iväg henne själv, det är ju bara på dagis och hos släktingar hon är själv men där har hon ju kompisar, fröknar och familj.
Det var liksom min lilla tjej i stora världen som knallade iväg =)
Jag undrar hur det kommer kännas när hon ska ta sig till skolan själv osv. Kan man sätta en kamera och en mikrofon på sina barn???
Barnen kom iallafall in hit och busade och det gick också helt ok, jag är ju inte van att sätta gränser för andra barn och vet ju inte vad dom är vana vid och inte. Och samtidigt vill man ju inte framstå som en sur-morsa.
Sen följde Leia med dom hem. M ringde och sa att dom följer henne hem och vi bytte telefonnr så det känns bra!

Resten av kvällen var lugn, slog in Leias julklappar och sen kollade vi på säsongens sista SOA, lite besviken på slutet för det var inte så spännande som jag hade trott. Typ 1 år kvar tills det börjar igen..

Imorgon funderar vi på att åka till Liseberg, OM det slutar snöa nån gång..Känns sådär att dra ut barnen på vägarna om dom är så dåligt plogade som nu. Så jäkla typiskt för det är den enda helgen vi kan innan jul och Leia hade blivit såååå lycklig!
Vi får se helt enkelt..

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe medans barnet sover och sen förbereda middagen, hej och hå!

Först tillbakablick i arkivet

 
2010 
Haha fina Ewa o Tomas =)


 
=)


1 kommentar: