onsdag 10 oktober 2012

onsdag

Hej vad tiden går!

Idag var första dagen som jag skulle lämna Leia på dagis. Jag och Noomi gick upp strax efter 6 och ammade, bytte blöja osv.
Va färdig vid 6.45, sminkade mig och vaggade henne i babysittern med foten samtidigt, sen väckte vi Leia och fixade frukost.
Då blev klockan 7.15 när den var avklarad, tjata, tjata om att ta på sig kläder (idag gick det bra då det var bad på dagis), slänga i fröken lite ersättning, på med vinterkläder på båda barnen, ner och skrapa bort isen från helvetet på bilen och iväg.
7.59 var jag uppe på dagis, skulle vara där en kvart tidigare idag för att det var bad. Men det var med nöd och näppe =)

Nu har vi hämtat Kisse och snart är det dags att bädda ner Noomi i vagnen och hämta hem Leia igen, sen drar vi igång med lunch osv.
TIDEN GÅR!

Igår ringde Noomis läkare Alexandros från Borås och sa att han hade pratat med läkaren i Gbg om Noomi och han hade även kollat på hennes ul-bilder.
Vi behöver inte göra ul nu på Fredag utan först den 22:a, skönt för det tar en timma varje gång och är ren tortyr att behöva sitta där och titta.
Går ju an nu när hon är så liten och mest sover, men när dom är äldre får dom oftast ge dom medicin som lugnar ner dom =(
Och op blir när hon är typ 4-5 månader om hon håller sig såhär, peppar peppar!!!
Nu på Måndag ska vi till våran sköterska och väga, mäta och kolla syresättningen. Kan ju tyckas att dom borde ha en sån manick här i T-o för det hade vart skönt att slippa åka till stan bara för det.

Annars händer det inte så mycket här. Igår var vi hos Ewa o Frida på fm, Frida hade köpt en jättebra overall till Noomi, UTAN knappar, perfekt!
Ewa hade fixat flera par stickade converse och raggisar till båda barnen. Tack fina ni!
Sen hängde Leia med dom hem till Carro och fixade naglarna så dom var så snygga så när dom kom hem på em =)
Jag och Kisse passade på att kolla veckans Revenge och slappade en stund.

Idag är det dags att fortsätta kolla upp Noomis försäkring. Jag tecknade en grav.försäkrning när hon låg i magen hos Folksam, men den gäller inte bla hjärtsjukdomar.
Typ inga försäkringsbolag som tar sig an sjuka barn.
Det är ett helvete ska jag tala om, det är jobbigt som det är och sen ska man behöva krångla med sånt.

Sen ska vi fixa med elbolag, bredband m.m m.m m.m inför flytten, ingen av oss orkar men vi måste ta tag i det nu.

Dax att sätta fart här igen.

 
<3



Puss!

3 kommentarer:

  1. Alltså jag blir så arg när jag läser de, klart som fan att man måste få en försäkring även om barnet har ett hjärtfel. Hur är de med att alla ska behandlas lika egentligen. De borde vara en lag att ALLA får teckna en försäkring som nyfödda oavsett. Men de är klart att de är bra för dom om alla är friska för då drar dom ju in hur mkt pengar som helst! Grisar!

    Skönt att ni slapp ett till ul nu! Puss

    SvaraRadera
  2. Jag vet, man blir vansinnig och ledsen framför allt.
    En olycksfallsförsäkring kan hon säkert få men inte mer :(
    Hon kommer ju få dras med det hela livet och behöva krångla med det, om hon inte blir friskförklarad.
    Ja det var skönt att slippa!!
    Puss o kram

    SvaraRadera
  3. Hej Rebecka!
    Jag läste in din blogg om funderingar kring barnförsäkringar. I Folksam kan alla barn få en barnförsäkring även om barnet har medfödda sjukdomar. Du kan ansöka och teckna försäkringen direkt på vår hemsida. http://www.folksam.se/forsakringar/barnforsakring/barnforsakring/1.52853
    Om ditt barn på grund av någon sjukdom inte kan få vår ordinarie barnförsäkring, kan vi erbjuda en försäkring med sex månaders kvalificeringstid. Det betyder att försäkringen har ett begränsat skydd vid sjukdom under det första halvåret.
    För att få rätt till ersättning vid sjukdom utöver läkekostnader, resekostnader och kostnader för krisbehandling gäller att sjukdomen eller symtom på sjukdomen har visat sig efter de första sex månaderna.
    Den kostar något mer än den ordinarie barnförsäkringen och ni måste även ha eran hemförsäkring i Folksam.

    Vänliga hälsningar
    Mikael, Folksams webbkundservice

    SvaraRadera